El Dorado Quiz Edition 5:

October 31, 2008 at 7:36 pm (Quiz) (, , )

El Dorado Quiz Edition 5:

Hi friends, it hought this week v can get into a bit of IT knowledge, so here is the questions to go … Hope u enjoy it…. Happy Quizzing…


1.    When MIT graduate Ray Tomlinson showed his invention to one of his colleagues he also told him: “Don’t tell anyone I did this! This is not what we are supposed to be working on.” What did Tomilson invent?

Ans: eMail

2.    Which famous software personality once admitted on the David Letterman show in the US that he modified his school time-table program so that all girls would be in his class at any given time?

Ans: Bill Gates

3.    Which international Software Company has got so many Indians that it has got a special Indian cafeteria?

Ans: Oracle

4.    Which FAMOUS computer Firm also manufactured clocks ?

Ans: IBM

5.    What was coined on June 12, 1995 in an e-mail sent by a 52-year old Massachusetts Programmer named David Eddy. He later said, “People were calling it CDC and Faddle. There were other contenders. It just came off my fingertips.” What am I referring to?

 Ans: Y2K

Thanks to all who ever tried the quiz.

Jaykumar – 2

Hari – 3

Karthick – 2

Jay – 5 (perfect)

AlecSmart – 2

Deepu7up – 5 (perfect)

Vineeth – 2 

Hi friends, as usual when u find ans, Pls leave it as a comment r in email smram86@gmail.com

 

 

 

Advertisements

Permalink 8 Comments

Connect Sunday 3:

October 25, 2008 at 8:50 pm (Quiz)

ms Hi friends, Connect sunday is back….. Here is the third edition….

 

Connect these three pictures to a Famous Company….

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hi Friends, its seems to be bit tough for many one…. k anyways…. had a good one i guess…

 

Here is the ans for connect, Its Harley Davidson

James Zeimer – CEO

Animal is HOG, Harley davidson group is called as HOG

V is for, Most of the harley davidson bikes r spl for V shaped Engines….

 

Congrats to four of my friends… to get it correctly….


abhishek.d

Nirad’s Yahoo

Pareekshith

Tathagata

 

Happy Diwali Weekend and Happy Quizzing to all my friends…..

Permalink 5 Comments

El Dorado Quiz 4:

October 20, 2008 at 4:50 pm (Quiz)

 

 El Dorado Quiz 4:

Hi friends, here is the fourth edition of El dorado Quiz, This time its a mixed bag, not into any specific topic.. Happy Quizzing mates….

 

1.    A broadband television service, called The Venice Project, is being developed by the founders of an Internet service that was sold to eBay last year. What’s the name of the Internet service?


Ans: SKYPE – (Skype founder’s are developing the broadband service called the venice project)

 

2.    FILM NOAP RENT KNELT
Unscramble the above for a two word name of a firm in what could be broadly called the financial services area.

    Ans: Franklin Templeton

 

3.    — Sport Organisation, belonging to the French press group EPA, organises sports events such as Tour de France and the Dakar rally. Fill up the blank.

   Ans: Amaury

 

4.    A Japanese electronics goods maker and a Chinese white goods manufacturer have decided to set up a joint venture to make and sell refrigerators. Can you name both?

Ans: Sanyo and Haier (they have made a JV to make and sell the refrigerators)

 

5.    What’s the flagship incense stick brand of Mysore based N. Ranga Rao and Sons?

Ans:Cycle Agarbatties

 

Congrats to all my friends who tried it….

Chandan shahi and  Ashish sharma

 

After cracking the ans, pls leave it as comments r mail me @ smram86@gmail.com…. Thank you mates….

Permalink 1 Comment

Connect Sunday 2:

October 18, 2008 at 1:09 pm (Quiz) (, )

Hi friends, I am back with this week connect sunday…. Hope this one is also easy to get away….

When u crack the ans, pls leave behind as a comment, r to mail id smram86@gmail.com

Here u go…

Connect them to a famous Company…. Happy connecting and quizzing friends….

 

Hi friends, Hope evry one enjoyed this connect,

Connect is the famous company i am looking for is Nokia

pic1: CEO of Nokia: Olli-Pekka Kallasvuo

pic2: Nokia was established in 1865 as a wood-pulp mill by Fredrik Idestam.

 

Congrats to all my friends who answered correctly, and thanks to all the ppl who tried it….

Kamal Rathi

Aditya

Jay

Yashwant

Jayanth.N

Rathin Mohan

Ajay Rao

Ashish

 

Permalink 8 Comments

El Dorado Quiz 3:

October 15, 2008 at 1:30 pm (Quiz)

El dorado Quiz 3:

 

Thought of having a marketing related quiz, so here it is….. 

 

1.  Product which was patented & Marketed by Unilever in 1970’s in India which was formerly also called “Vitamin B3 ….. “

Ans: Fair & Lovely

 

2.  A typical Levis jeans contains 213 threads, 5 buttons, 5 Rivets and one something. What is that one missing ?

Ans: Its the Red Tag, missing in the list. (this seems to be the tough one)

 

3.  Which item did the chinese impose a 5% cess tax to save its trees \ forests ?

Ans: Chopsticks

 

4.  Actress Hema Malini endorses which bank?

Ans: Bank of Rajasthan

 

5. Complete this Charles Revson quote: “‘In my factories, I make perfume; in the market I sell _ _ _ _”.

Ans: Hope

 

Congrats to all who tried this marketing edition, and special wishes to following: 

Premchand – 5 (Perfectly made)

Jay – 4

PSR – 2

Nadhish – 2

Aditya – 2

As usual my friends…. when u find the ans pls mail me @ smram86@gmail.com r leave below as a comment…. Will get back with ans on Sunday….

 

Permalink 6 Comments

Connect Sunday…

October 12, 2008 at 3:03 am (Quiz)

Connect:

Lets start the day with a beautiful connect…. Here it is…

Ans will be said tonight….  mail be @ smram86@gmail.com r leave as comment….

 

 


 

Ans: The person in the picture is Harvey Ball creator of Smiley.

He devised the face in 1963 for an insurance firm that wanted an internal campaign to improve employee morale.
Congrats to the following persons for getting it right…. and thanks to all who have tried it…..
Sukrit
Anirudh Patel
Akshay Anantharaman
Apoorv Pande
Gitaaonline
Shyamal
Gautam
Hari
Jayendra Katti…

Permalink 14 Comments

El Dorado Quiz 2:

October 10, 2008 at 7:19 pm (Quiz)

El Dorado Quiz Edition 2:

 

1.    Tariq Hussain’s ‘Diamond Dilemma’ deals with the potential of which Asian country?

Ans: South Korea

 

2.    The first issue of what was published in 1922 by DeWitt and Lila Wallace?

Ans: Reader’s Digest

 

3.    The Economist magazine uses McDonald’s burger Big Mac to compare purchasing power across countries. What does Australia’s Commonwealth Bank use to compare the same?

Ans: iPod Nano

4.    Which brand’s tagline is ‘Trusted Everywhere,’ where the second ‘t’ in ‘Trusted’ is denoted by a plus and a minus sign?

Ans: Duracell

 

5.    Nintendo’s codename for the Wii was Revolution. What was its codename for Game- Cube?

Ans: Dolphin (This one seems to be tough for many of them)

 

Congrats to all my friends who tried out and got it right….

 

CHANDAN SHAHI – 5

Ravi – 5

Kamal Rathi – 4

Bay Leaf – 4

Aditya – 4

Nandish – 4

K. Sivaraman – 4

abhi – 4

Ajay poonia – 2

Anubhav Chatterjee –  2

sagar- 1

Leave ur ans @ smram86@gmail.com r as comments below….. will come back soon….

 

 

Permalink 9 Comments

El Dorado Quiz 1:

October 10, 2008 at 7:15 pm (Quiz) (, , , )

 

Hi friends, lets share, what v have, welcome to el dorado quizzer….

 

Here r some sitters to start off…

 El dorado Quiz 1:

1. In 1945, sam walton came out from army and decided to start a departmental store but due lack of money he has to settle for a variety store…. can u give me the name of the first variety store tat he had brought….

Ans: Ben Franklin Store

 

2. In january 2000, Bill gates started a foundation to fund scientific research programs and to donate money to charitable organizations ….
can u name the Foundation…

Ans: Bill & Melinda Gates Foundation

3. In 1986, Steve jobs acquired a computer graphics divison which later came into the name of Pixar Animation Studios.. I want you to name the Computer graphics division which later turned as Pixar Animations

Ans: Lucas Films

 

4. In november 2007, google founded a mobile OS called Android, HTC mobile phones r going to be with android OS in it…  now can u give me the name of the first mobile phone which is gonna hit the market in the end of september..

Ans: HTC Dream G1

 

5. Disney founded in October, 1923…. It was founded by two person, one is Walt Disney and the other who was also his brother, i want you to name the co founder and the brother of walt disney…

Ans: Roy Oliver Disney

 

Congrats to all who have cracked the answers…


Kamal Rathi – 5

Cintom Kashyap – 5

Ashish – 4

Bay Leaf – 3

Sahan Remani – 1

Ender Weggin – 1

 

Leave ur answers in comments r mail it to smram86@gmail.com…. Bingo will get u back with ans very soon….

Permalink Leave a Comment

« Previous page